VANLIGA FRÅGOR

Frågor om Whitelines papper

Varför vita linjer?

Med stödlinjer får du hjälp att skapa struktur för dina idéer. Vita linjer ger dig stöd men utan att störa. Det upplevs skönare för ögat och får dina anteckningar att träda fram.

Försvinner linjerna när jag kopierar eller skannar sidan?

Ja, både linjer och bakgrund försvinner och kvar blir bara det du skrivit. Med hjälp av Whitelines App kan du dessutom automatiskt skanna din anteckning.

Vilken är gramvikten på papperet?

Det varierar mellan produkter och länder. Standard i sverige och europa är 80 gram för alla kollegieblock (WL100-105) och 100 gram för alla produkter med hårda omslag (WL230-233). Standard i USA är 70 gram och 80 gram i Japan.

Blöder färgen igenom papperet lätt?

Generellt sätt så blöder det inte igenom så lätt på Whitelines papper. Men eftersom gramvikten varierar mellan länder (70-100 gram) så kan det vara olika mellan produkterna. Du kan använda bäck, tusch, kalligrafipennor etc på Whitelines papper och på vårt instagramkonto hittar du många exempel på det!

Frågor om Whitelines app

Hur skannar jag sidan med appen?

  1. För att starta läget för skanning trycker du på kamerasymbolen.
    Whitelines App tar bilden automatiskt när den ser hela sidan (med de fyra hörnmarkörerna), med logotypen längst ner. Whitelines App hittar, skannar, rätar upp och redigerar bort bakgrunden på anteckningen automatiskt.
  2. Om du har fler sidor som du vill spara i en bunt, stanna kvar i läget för skanning och fortsätt skanna en sida i taget. Du kan även spara dina anteckningar i buntar av anteckningar som du redan sparat i appen.
  3. Spara, använd och dela anteckningarna

Välj om du vill spara anteckningen lokalt i din smartphone, eller om du vill dela den, med dig själv eller med någon annan. Du kan dela din anteckning till alla appar som hanterar bilder så som WhatsApp, Instagram, OneDrive, OneNote, Google Drive, Evernote, Dropbox, Line, Facebook med flera.

Appen är gratis och finns att ladda ned på App Store och Google Play.

Se kort video

Appen fungerar inte, varför?

Kontrollera följande:

  • Att du att uppdaterat Appen till senaste versionen.
  • Att du skannat papperet åt rätt håll. Whitelines logga ska vara i foten på av sidan.
  • Att du har tillräckligt med minne i telefonen.
  • Att ljuset är tillräckligt. Testa att slå på blixten i appen om du befinner dig i en mörk miljö.

Kan jag ändra upplösning på den skannade bilden?

Upplösningen på bilden beror på upplösningen i din telefon. Ju bättre upplösningen är i din kamera på telefonen, desto bättre blir upplösningen på den skannade bilden.

Vilka filformat stödjer appen?

Whitelines app stödjer filformaten PNG och PDF.

Hur buntar jag ihop mina anteckningar (lägger ihop sidor)?

Det finns tre sätt att bunta ihop sidor:

  1. I huvudvyn, tryck på symbolen längst ned till vänster (hamburgaremenyn). Väljer sedan organisera. Knacka på anteckningarna du vill lägga till din bunt. När du är klar tryck du på ikonen högst upp i toppmenyn för att bunta ihop dem (två sidor med ett litet plustecken mitt i).
  2. I huvudvyn, tryck-och-håll på den anteckningen som du vill börja med. Välj flera anteckningar genom att trycka på dem. När du är klar trycker du på ikonen högst upp i toppmenyn för att bunta ihop dem (två sidor med ett litet plustecken mitt i).
  3. När du skannar din anteckning, stanna kvar i läget för skanning och fortsätt att skanna bilder efter varandra. Anteckningar som är skannade efter varandra kommer att bli sparade som en bunt.

 

Hur delar jag upp sidorna igen efter att ha buntat ihop dem?

I huvudvyn, tryck-och-håll på den bunt som du vill dela upp. Tryck på ikonen högst upp i toppmenyn för att dela upp bunten.

Hur ändrar jag märkning och filterar mina anteckningar?

Tryck på en anteckning eller bunt. I menyn längst ned ser du en kvadratisk symbol. Genom att klicka på den får du upp alternativ för filtrering. Välj ett filter genom att klicka på det. För att redigera dina filter trycker du på “redigera filter”.

Kan jag importera bilder till appen?

I dagsläget kan du inte importera bilder till appen.

Fungerar Whitelines App på läsplattor?

Ja, appen fungerar med de allra flesta surfplattor.